Περιορισμοι

   Οι συνηθισμένοι και πιο βασικοί περιορισμοί που υψώνουν απαγορευτικά τείχη προς τη προσέγγιση ενός θεραπευτή είναι Ο χρόνος και ιδιαίτερα τελευταία το Χρήμα!

   Οπωσδήποτε η οικονομική εποχή που διανύουμε καθιστά σχεδόν απαγορευτικό το θέμα της ψυχοθεραπείας. Θεωρούμε όμως πολύ σημαντικό να τεθεί σε προσεκτική εξέταση κατά πόσο η απαγόρευση είναι αντικειμενική ή υποκειμενική. 

    Πάρα πολλές φορές θέτουμε την ψυχική μας κατάσταση και τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με άλλα πράγματα και καταστάσεις. Το να επενδύσουμε σε ένα καταναλωτικό αγαθό συχνά θεωρείται ότι θα φέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Από την άλλη πάλι το να επισκευάσουμε το αυτοκίνητο μας ή τον υπολογιστή μας επίσης μπαίνει σε προτεραιότητα, θεωρώντας τα αντικείμενα είτε της δουλειάς μας είτε της ευχαρίστησης μας.  Φυσικά έτσι είναι!

Έχει περάσει όμως ποτέ από τη σκέψη σας ότι το πιο πολύτιμο που έχουμε, είναι ο εαυτός μας! Αν δε φροντίσουμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να φροντίσουμε κι άλλες πολύτιμες παρουσίες στη ζωή μας -παιδιά, σύντροφοι, οικογένεια. Αν λοιπόν η ψυχική δυσφορία έχει καταβάλει τη ζωή σας , ίσως θα πρέπει να μπει σε προτεραιότητα ο εαυτός σας, ώστε να μπορείτε να αντεπεξέλθετε και σε άλλους τομείς.