Εφαρμογες Αυθεντικου Παιχνιδιου

   Το Αυθεντικό Παιχνίδι μπορεί να έχει εφαρμογή με τους εξής τρόπους:

   Σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πραγματοποιείται σειρά συναντήσεων με κάθε τμήμα ή τάξη που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πρόγραμμα Αυθεντικού Παιχνιδιού. Η διάρκεια είναι μια εκπαιδευτική ώρα, εφαρμόζεται στο χώρο του σχολείου σε ειδική αίθουσα στην οποία υπάρχει άνεση χώρου και ασφάλεια (γυμναστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων, κλπ.)

   Για τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα του προγράμματος προτείνεται επανάληψη συναντήσεων (έξι τουλάχιστον συναντήσεις). Όσο περισσότερο τα παιδιά παίζουν τόσο περισσότερα οφέλη αποκτούν από το παιχνίδι.

   Σε ειδικά σχολεία και εργαστήρια με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πραγματοποιείται συνάντηση με ομάδες παιδιών ανάλογα με το διαχωρισμό που υπάρχει στο σχολείο. Η διάρκεια της συνάντησης εκτιμάται σε μια εκπαιδευτική ώρα -εξαρτάται όμως από τη περίσταση.

   Προτεινόμενος αριθμός συναντήσεων εκτιμάται τουλάχιστον στις έξι συναντήσεις.

   Επίσης το Αυθεντικό Παιχνίδι συμπεριλαμβάνεται τα τελευταία δύο χρόνια στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της "Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών" του Ιδρύματος Ωνάση με ομάδες Γονέων και βρεφών. Φέτος θα πραγματοποιηθούν και ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες :